Posted by on Sep 26, 2016

10255 42nd Ave
Allendale, MI 49401

Campus View has been growing alongside Grand Valley State University for the last 50 years with a large inventory of apartments and town homes, and thousands of happy tenants. But as Grand Valley grows so do options for leasing and Campus View wanted to make their initial experience with potential new tenants reflect who they were more completely.

r.o.i. Design was engaged to redesign the “customer experience” in their lobby and entry. Campus View has made continual investment in amenities but those investments aren’t always visible to customers on their first visit, so the lobby had to become a welcome center and a “billboard”.

Removing the wall and counter that separated leasing staff from the inquiring customers was crucial. Opening up the space meant finding a way to lock down the office after hours, so r.o.i. Design created large sliding doors, that when closed, created a warm backdrop for the lobby.

The use of maple plywood to create office dividers, sliding doors, sales desk and the decorative panels in the hallway eliminated the coldness of the painted concrete block without having to drywall the entire space. The smaller block wall in the lobby was custom painted giving the block an intentional “artsy” look.

Campus View was so happy with the outcome that they sent us a personal thank-you that read, “We’re overjoyed with our updated facility and impressed with every aspect of working with your team. Thanks and we’d be thrilled to be a reference anytime. Cheers!”

For more about Campus View Apartments and Townhouses, click here.